Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Centralna Srbija |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Dunja |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.3,540.00
Iako neretko potežemo eksiranju, greh je ne uživati u ukusima ove dunjevače.
Specifična aroma sočne dunje, boja od koje zastaje dah i bogatstvo aroma neće vas ostaviti na miru do novog gutljaja.
Monosortna Gorda dunja satkana je od plodova najbolje leskovačke dunje sa plantaža na obroncima Deli Jovana.
U hrastovim buradima Gorda dunja nemirno čeka dve do tri godine i za to vreme stiče neophodnu mudrost i lepotu po kojima je poznata.
Za vrhunski užitak probajte je uz teletinu ispod sača, orasnice ili belu čokoladu.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Centralna Srbija |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Dunja |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Lozovača crna tamjanika je proizvedena od grožđa crne tamjanike. Ovo je jedinstvena muskatna delikatesna lozova rakija sa veoma izraženim mirisom tamjanike. Veoma je prijatna i pitka što se postiže pažljivom i laganom dvostrukom destilacijom i odležavanjem u inertnim sudovima u trajanju od dve godine.
Savršen plod proizveden po tajnim recepturama starih majstora. Dobijena od više sorti kajsije, ova rakija ima izražen miris i besprekorno čist ukus. Plodovi odabranih kajsija ostavljaju se na stablu dok ne postignu punu zrelost, a boja ne pređe u intenzivnu žutu sa nijansama crvene boje. Već bogati limunskim kiselinama, plodovi prolaze kroz proces kontrolisane fermentacije, a potom i duple destilacije.