Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Centralna Srbija |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.2,860.00
Gorda kajsija je dobijena od domaće sorte kajsije „Mađarska najbolja“.
U zrenju provodi od šest do dvanaest meseci, a zatim sa lakoćom kreće u zavodljiv pohod na sva naša čula.
Prinesite čašicu rakije vrhu nosa. Udahnite duboko kroz nos. Mislite. Zamislite. Osetićete cvetnu aromu, bele lale, sveden i nežan alkohol koji je u ravnoteži.
A ukus… Mladi lešnik sa prijatnim i nežno osvežavajućim notama.
Ne zaboravite, Gorda nije samo rakija, ona je i emocija.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Centralna Srbija |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Vrhunski kvalitet voća, destilisanog u skladu sa vekovnim porodičnim tajnama destilacije, donose nam savršenu osnovu za starenje u starim hrastovim buradima. Konačan proizvod je kompleksna voćna rakija kojoj ležanje u hrastovom buretu naglašava voćnost i obogaćuje je blagim vanilinskim notama starog hrasta. Odnegovano sa puno ljubavi u porodičnom podrumu familije Bogdanović. Puni se u ograničenoj seriji. Bogdanovići su posebno ponosni na nju.
Pažljivim odabirom najzrelijih, aromatičnih plodova dunje, proizveli smo voćnu rakiju jedinstvenog sortnog mirisa. Plodovi se ostavljaju na stablu dok ne postignu punu zrelost, kako bi se nivo šećera povisio, a potom se stavljaju u masu za destilaciju. Dobijena procesom kontrolisane fermentacije i duple destilacije, Hubert Dunja odiše čistoćom ukusa i vrhunskim kvalitetom.