Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.2,170.00
Rakija spada u plemenita alkoholna pića i duboko je protkana kroz istoriju i tradiciju Srbije.
U ovo ćete se uveriti onog trenutka kada probate kajsijevaču manastira Kovilj.
Jer upravo tu priču priča rakija koja je negovana u manastiru starom nekoliko vekova.
Rakija je odležala u buradima skoro tri godine čime je dobijen smiren i zaokružen miris i ukus.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Savršen plod proizveden po tajnim recepturama starih majstora. Dobijena od više sorti kajsije, ova rakija ima izražen miris i besprekorno čist ukus. Plodovi odabranih kajsija ostavljaju se na stablu dok ne postignu punu zrelost, a boja ne pređe u intenzivnu žutu sa nijansama crvene boje. Već bogati limunskim kiselinama, plodovi prolaze kroz proces kontrolisane fermentacije, a potom i duple destilacije.
„Magija“ je bezbojna i kristalno bistra. Na mirisu se oseća pun i nežan, dobro razvijen miris. Na ukusu je impresivna, fino zaokružena i harmonična, sa dugim trajanjem. Služi se na sobnoj, ili maksimalno rashlađena do podrumske temperature. Najčešće se servira kao aperitiv, a može se poslužiti i na kraju obroka.