Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.2,170.00
Rakija spada u plemenita alkoholna pića i duboko je protkana kroz istoriju i tradiciju Srbije.
U ovo ćete se uveriti onog trenutka kada probate kajsijevaču manastira Kovilj.
Jer upravo tu priču priča rakija koja je negovana u manastiru starom nekoliko vekova.
Rakija je odležala u buradima skoro tri godine čime je dobijen smiren i zaokružen miris i ukus.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Lozovača crna tamjanika je proizvedena od grožđa crne tamjanike. Ovo je jedinstvena muskatna delikatesna lozova rakija sa veoma izraženim mirisom tamjanike. Veoma je prijatna i pitka što se postiže pažljivom i laganom dvostrukom destilacijom i odležavanjem u inertnim sudovima u trajanju od dve godine.