Dodatne informacije
Berba | 2016 (12 meseci u hrastovom buretu) |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Negotinska Krajina – Negotin |
Vrsta | Crveno vino |
Sorta | Cabernet sauvignon, Merlot |
Procenat alkohola | 14,5% |
Zapremina | 0.75l |
Din.1,650.00
Arome šljiva, crne ribizle, eukaliptusa, lista duvana i kafe su dominantne, i tek će se razvijati daljim odležavanjem. Sadržaj tanina je visok, ali kvalitet je izvanredan, pa su oni mekani i u odličnom balansu sa kiselinama. Ukus vina je čist, voćan i veoma dugotrajan.
Berba | 2016 (12 meseci u hrastovom buretu) |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Negotinska Krajina – Negotin |
Vrsta | Crveno vino |
Sorta | Cabernet sauvignon, Merlot |
Procenat alkohola | 14,5% |
Zapremina | 0.75l |
Vino je svetlo žute boje sa nežnim sivim odsjajem. Na nosu razvijene intenzivne primarne herbalne arome podržane odličnom svežinom sa blagim naznakama suvog livadskog cveća u pozadini. Miris se otvara u slojevima prema voćnim aromama ličija i bele vinogradarske breskve. Na ukusu sveže i lagano sa vibrantnim kiselinama. Dominiraju herbalne arome sa naznakom minerala u pozadini.
Odnos merloa i kabernea zavisi od godine berbe, odnosno pojedinačnih kvaliteta iz specifičnosti berbe. Vina odležavaju u drvenim burićima od 225 l, kao i u drvenim bačvama od 5000 l. Visok sadržaj ekstrakta, tanina u okviru prikladnih parametara za dugo odležavanje daju dugovečnost ovom vinu.
Sauvignon koji u sebi poseduje miris breskve,kore grejpfruta, kore citrusa,a mogu da se oseti malo mirisi zelenog bibera i suŠenog paradajza . OdliČan je za predjela sa suvim mesom,sirom,maslinama, prženim lignjama, morskim plodovima, ribom,teletinom,mesom sa roštilja.