Dodatne informacije
Berba | 5 godina odležala u hrastovom buretu |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Selo Kostojevic – Bajina Bašta |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.3,400.00
Prefinjeni ukus koji objedinjuje najbolje iz tradicionalne šljivovice, malih i velikih proizvodnih tajni Bogdanovića i plemenitog dejstva starenja u hrastovom buretu.
Berba | 5 godina odležala u hrastovom buretu |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Selo Kostojevic – Bajina Bašta |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Savršen plod proizveden po tajnim recepturama starih majstora. Dobijena od više sorti kajsije, ova rakija ima izražen miris i besprekorno čist ukus. Plodovi odabranih kajsija ostavljaju se na stablu dok ne postignu punu zrelost, a boja ne pređe u intenzivnu žutu sa nijansama crvene boje. Već bogati limunskim kiselinama, plodovi prolaze kroz proces kontrolisane fermentacije, a potom i duple destilacije.
Manastir Kovilj Viljamovka je vrhunska rakija nastala po drevnoj recepturi, na poljoprivrednom gazdinstvu manastira Kovilj, od pažljivo odabranih plodova kruške Viljamovke iz sopstvenih zasada.
Kristalno je bistre, prozirne boje, sa intenzivnim voćnim mirisom i ukusom kruške.
Ukus je pun, pitak i voćan sa karakterističnim aromama Viljamovke.