Dodatne informacije
Berba | 7 god odlezala u hrastovom buretu |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Zlatiborski Okrug |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 42% |
Zapremina | 0.70l |
Din.2,720.00
Od sorti šljive Trnovača, Požegača i Crvena ranka, sa blagih padina okoline Kosjerića. Šljive se gaje u organskim voćnjacima na visinama 500-900 m.
Berba | 7 god odlezala u hrastovom buretu |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Zlatiborski Okrug |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 42% |
Zapremina | 0.70l |
Ova rakija od dunje negovana je u manastiru Kovilj iz 13. veka.
Zreli plodovi dunje se melju i fermentacijom se dobija proizvod koji se peče i sazreva u buradima od hrastovine.
Dunju koja je pred vama odlikuje zlatno žuta boja, sa intenzivnim voćnim mirisom i ukusom dunje. Ukus je pun, kompleksan, uravnotežen i osvežavajuć, duge i tople završnice.
Savršen plod proizveden po tajnim recepturama starih majstora. Dobijena od više sorti kajsije, ova rakija ima izražen miris i besprekorno čist ukus. Plodovi odabranih kajsija ostavljaju se na stablu dok ne postignu punu zrelost, a boja ne pređe u intenzivnu žutu sa nijansama crvene boje. Već bogati limunskim kiselinama, plodovi prolaze kroz proces kontrolisane fermentacije, a potom i duple destilacije.
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.