Dodatne informacije
Berba | 2 god odležala u prohromskim sudovima |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Zlatiborski Okrug |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kruška |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.2,530.00
Redestilovana rakija od kruške viljamovke. Stopostotna sirovina je domaća kruška sorte Williams, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa.
Berba | 2 god odležala u prohromskim sudovima |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Zlatiborski Okrug |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kruška |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Ova rakija od dunje negovana je u manastiru Kovilj iz 13. veka.
Zreli plodovi dunje se melju i fermentacijom se dobija proizvod koji se peče i sazreva u buradima od hrastovine.
Dunju koja je pred vama odlikuje zlatno žuta boja, sa intenzivnim voćnim mirisom i ukusom dunje. Ukus je pun, kompleksan, uravnotežen i osvežavajuć, duge i tople završnice.
Arkanj rakija od jabuka pravi se od matičnog soka jabuke po tradicionalnom starom receptu za kalvados u manastiru iz 13. veka.
Pri prvom susretu sa ovom specifičnom rakijom na nosu ćete osetiti arome zelene jabuke, nekošene mlade trave, slatke note vanile i nagoveštaje kokosa u pozadini.
Punog, bogatog ukusa, elegantnih, prefinjenih i pitkih aroma sa neznatnom količinom tanina i blagom aromom hrasta u kom je sazrevao.
Izuzetne boje ćilibara, sa dugom i toplom završnicom.