Vina
-
Milosavljević Cabernet Sauvignon
Din.1,130.00Milosavljević Cabernet Sauvignon je francuskog porekla, grozd je srednji ili mali. Vino nastalo u ekološkoj sredini, strogo kontrolisanom prinosu po najsavremenijoj tehnologiji. Intezivne rubin boje sa prelazom u ljubičastu, voćnog je karaktera, raskošne arome na šumsko voće, borovnicu i kupinu. Zaokruženo, harmoničnog ukusa sa dugom završnicom. Odlično ide uz sve vrste mesa a naročito roštilj i pečenja kao i uz čokoladne deserte. Servirati ga na 16 – 18 C.
-
Milosavljević Cabernet Sauvignon Barrique
Din.1,430.00Milosavljević Cabernet Sauvignon Barrique se dobija od sorte grožđa Cabernet Sauvignon, poreklom iz Francuske. Iz sopstvenog zasada od pažljivo biranog grožđa proizvedeno je vino tamno crvene boje. Sortnog mirisa na šumsko voće, prženu kafu, listove duvana sa primesama vanile koju dobija iz srpskog hrasta, mekih prijatnih tanina a završnica veoma prijatna i duga. Idealno uz sve vrste mesa, pršute, jake paste i pite sa mesom, prasetinu, jagnjetinu, gulaše od divljači, pikantne kobasice, pečene bifteke i zrele sireve. Obavezno ga dekantirati i servirati na temperaturi od 16 – 18 C.
-
Milosavljević Jefimija
Din.1,430.00Iz sopstvenih zasada Tamjanike od probranih grozdova, preradom na tradicionalni način, odnegovano u novim hrastovim buradima stvoreno je specifično vino svetlo žute boje i laganih nijansi zelene. Preovlađuju čisto muskatni mirisi tamjana, bosiljka komplesni sa tonovima vanile i hrasta u pozadini. Proizvedeno u ograničenim količinami. Preporučuje se uz domača jela, punjenu papriku, meso ispod sača ali i tvrde sireve, ribu spremljenu na grilu, salate.
-
Milosavljević Merlot
Din.1,430.00Merlot je poreklom iz francuske ima manje tanina, odležalo u barik buradima od srpskog hrasta 12 meseci, sorta pogodna za kupažiranje. Tamno rubin crvene boje. Vino je meko,pitko,voćno sa prijatnim taninima, duge završnice. Odlično ide uz sve vrste mesa a najbolje je uz jagnjetinu, divljač, biftek, jače sireve i čokoladne deserte. Dekantirati i servirati ga na temperaturi od 18 – 20 C.
-
Milosavljević Prokupac
Din.1,130.00Prokupac je stara domaća sorta poznata još pod imenom rskavac, kameničarka i crnaka. Grozd je srednje do krupne veličine, tamno je rubin crvene boje. Ima ukus arome trešnje, kupine, ribizle, šumskog voća. Vino je voćno, zaokruženo, harmonično sa srednjom završnicom. Preporučuje se uz sva crvena mesa, mesa sa roštilja, mesa divljači, pečenja naročito uz srpsku kuhinju koju služe u etno restoranima ali i uz rečnu i morsku ribu. Lepo je uz orasnice, voćne i čokoladne deserte. Servirati ga na temperaturi od 16 – 18 C.
-
Milosavljević Rose
Din.880.00Rose je izražena boja vina koja ukazuje na bogatu aromu zrelog crvenog šumskog voća,divlju ružu i prefinjen miris ljubičice.Lagano izuzetno sveže vino.Odlično ide kao aperitiv uz predjelo,roštilj,živinsko meso,špagete,voćne deserte. Idealno ga je piti na 10 – 12 C.
-
Milosavljević Sauvignon Blanc
Din.1,000.00Otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine, sortni miris je veoma razvijen na citrusno voće, zovu, zeleno povrće, jabuku, tropsko voće. Ukus je osvežavajući,bogat,harmoničan. Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti pijući ga na 9-12 C. Perfektno se slaže sa plodovima mora, morskom i rečnom ribom, pohovanim paprikama, živinskim mesom, teletinom, jagnjetinom i svinjetinom. Odličan je sa kozjim sirom ali i sa voćnim desertom.
-
Milosavljević Shiraz
Din.1,430.00Shiraz je vrlo stara sorta vodi poreklo iz Persije iz 5000 godina starog grada Shiraz, odomaćila se u francuskoj niz dolini Rone. Vino je tamno ljubičaste boje, aroma ovog vina se poznaje po tragovima crnog bibera, dudinja, crne ribizle, šumskog voća i lovora. U ustima je mekan harmoničan sa finim voćnim kiselinama i srednjom završnicom. Vino je elegatno i ide uz jela srednje teksture internacionalne kuhinje. Najbolje je uz pečenu ćuretinu, gusku, patku, meso i povrće sa roštilja, kuvana jela sa mesom, meso od divljači. Najbolje je servirano na 18 – 20 C.
-
Milosavljević Tamjanika
Din.1,000.00Tamjanika je suvo muskatno vino slamanasto žute boje sa blagim zelenim odsjajem. Mirisa na tamjan, bosiljak, muskatni orah, tropsko voće sa herbalnim tonovima. Vino sa raskošnim bukeom izuzetno prijatne arome idealno ide uz srpska predjela, uz punjenu papriku, podvarak, prebranac, meso ispod sača, lagane sireve, belu morsku ribu spremljenu na grilu, obrok salate. Najbolje ga piti na 9-12 C.