Prodavnica
-
Gorda Dunja
Din.3,540.00Iako neretko potežemo eksiranju, greh je ne uživati u ukusima ove dunjevače.
Specifična aroma sočne dunje, boja od koje zastaje dah i bogatstvo aroma neće vas ostaviti na miru do novog gutljaja.
Monosortna Gorda dunja satkana je od plodova najbolje leskovačke dunje sa plantaža na obroncima Deli Jovana.
U hrastovim buradima Gorda dunja nemirno čeka dve do tri godine i za to vreme stiče neophodnu mudrost i lepotu po kojima je poznata.
Za vrhunski užitak probajte je uz teletinu ispod sača, orasnice ili belu čokoladu. -
Gorda Kajsija
Din.2,860.00Gorda kajsija je dobijena od domaće sorte kajsije „Mađarska najbolja“.
U zrenju provodi od šest do dvanaest meseci, a zatim sa lakoćom kreće u zavodljiv pohod na sva naša čula.
Prinesite čašicu rakije vrhu nosa. Udahnite duboko kroz nos. Mislite. Zamislite. Osetićete cvetnu aromu, bele lale, sveden i nežan alkohol koji je u ravnoteži.
A ukus… Mladi lešnik sa prijatnim i nežno osvežavajućim notama.
Ne zaboravite, Gorda nije samo rakija, ona je i emocija. -
Gorda Šljiva
Din.3,540.00Ne kaže se slučajno da je šljiva kraljica svih rakija.
Ko god je probao Gorda šljivovicu to može i da potvrdi.
Jer Gorda šljiva je više od rakije, ona je neponovljiv osećaj tradicije i umeća koje teče našim venama.
Ova šljivovica je napravljena od najboljih šljiva koje su ručno probirane. Zahvaljujući prirodnoj fermentaciji, bez dodavanja selekcionih kvasaca i enzima, Gorda šljiva je potpuno prirodan proizvod.
Ova rakija se destilira u ručno pravljenim bakarnim kazanima da bi zatim sazrevala u burićima od cepane lagano topstirane hrastovina čak još sedam godina.
Savršeno se slaže uz crvena mesa, orasnice, crnu čokoladu i naravno kafu.
-
Jelički dukat
Din.4,700.00Posle 12 godina provedenih u hrastovim buradima rađa se Jelički dukat.
Rakija je dobijena od najkvalitetnijih sorti šljiva sa voćnjaka porodice Prodanović na istočnim padinama planine Jelice kod Čačka.
Vreme koje je nestrpljivo provela u hrastovim buradima dali su ovoj rakiji zlatno žutu, ćilibarnu boju i prefinjen ukus.
Zaokruženog je ukusa u kome dominiraju tonovi hrasta, ali uz baršunasto prisustvo šljive. Livade i šume koje okružuju voćnjak unose još i lepršave cvetne tonove.
Stara hrastova burad u kojima je Jelički dukat proveo 12 godina učinili su ga bližem konjaku nego rakiji.