Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.2,170.00
Rakija spada u plemenita alkoholna pića i duboko je protkana kroz istoriju i tradiciju Srbije.
U ovo ćete se uveriti onog trenutka kada probate kajsijevaču manastira Kovilj.
Jer upravo tu priču priča rakija koja je negovana u manastiru starom nekoliko vekova.
Rakija je odležala u buradima skoro tri godine čime je dobijen smiren i zaokružen miris i ukus.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Kajsija |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Manastir Kovilj Viljamovka je vrhunska rakija nastala po drevnoj recepturi, na poljoprivrednom gazdinstvu manastira Kovilj, od pažljivo odabranih plodova kruške Viljamovke iz sopstvenih zasada.
Kristalno je bistre, prozirne boje, sa intenzivnim voćnim mirisom i ukusom kruške.
Ukus je pun, pitak i voćan sa karakterističnim aromama Viljamovke.
Omiljena među ljubiteljima rakije, Šljiva Barrique opija jakim, karakterističnim mirisom. Proizvedena je od čiste sorte Požegače pažljivim procesom destilacije, a blaži ukus koji miluje nepce dobijen je odležavanjem u hrastovom buretu, čime se postiže karakteristična aroma koja dugo traje, kao i skladan odnos mirisa i ukusa.
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.