Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Orah |
Procenat alkohola | 30% |
Zapremina | 0.70l |
Din.1,800.00
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Orah |
Procenat alkohola | 30% |
Zapremina | 0.70l |
„Magija“ je bezbojna i kristalno bistra. Na mirisu se oseća pun i nežan, dobro razvijen miris. Na ukusu je impresivna, fino zaokružena i harmonična, sa dugim trajanjem. Služi se na sobnoj, ili maksimalno rashlađena do podrumske temperature. Najčešće se servira kao aperitiv, a može se poslužiti i na kraju obroka.
Manastir Kovilj šljiva je prirodna voćna rakija tamno žute boje, sa intenzivnim mirisom hrasta u kom je sazrevala.
Dobijena je od najkvalitetnijeg biranog voća koje je prerađeno i destilovano po drevnim receptima u gazdinstvu koviljskog manastira.
Srednjeg tela i prirodne arome, sa notama višnje i crne čokolade u pozadini.
Savršen plod proizveden po tajnim recepturama starih majstora. Dobijena od više sorti kajsije, ova rakija ima izražen miris i besprekorno čist ukus. Plodovi odabranih kajsija ostavljaju se na stablu dok ne postignu punu zrelost, a boja ne pređe u intenzivnu žutu sa nijansama crvene boje. Već bogati limunskim kiselinama, plodovi prolaze kroz proces kontrolisane fermentacije, a potom i duple destilacije.