Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Jabuka |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.5,130.00
Arkanj rakija od jabuka pravi se od matičnog soka jabuke po tradicionalnom starom receptu za kalvados u manastiru iz 13. veka.
Pri prvom susretu sa ovom specifičnom rakijom na nosu ćete osetiti arome zelene jabuke, nekošene mlade trave, slatke note vanile i nagoveštaje kokosa u pozadini.
Punog, bogatog ukusa, elegantnih, prefinjenih i pitkih aroma sa neznatnom količinom tanina i blagom aromom hrasta u kom je sazrevao.
Izuzetne boje ćilibara, sa dugom i toplom završnicom.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Vojvodina – Kovilj |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Jabuka |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Blaga šljivovica, prepečenica obogaćena prvoklasnim medom i propolisom. Zbog sleganja propolisa, OBAVEZNO JE PROMUĆKATI, kako bi se dobio ujednačen ukus. Rakija sa dodatkom meda pripada najstarijoj tradiciji obogaćivanja rakije na našim prostorima, čime se dobijalo piće koje leči, okrepljuje i bodri.
Manastir Kovilj šljiva je prirodna voćna rakija tamno žute boje, sa intenzivnim mirisom hrasta u kom je sazrevala.
Dobijena je od najkvalitetnijeg biranog voća koje je prerađeno i destilovano po drevnim receptima u gazdinstvu koviljskog manastira.
Srednjeg tela i prirodne arome, sa notama višnje i crne čokolade u pozadini.
„Magija“ je bezbojna i kristalno bistra. Na mirisu se oseća pun i nežan, dobro razvijen miris. Na ukusu je impresivna, fino zaokružena i harmonična, sa dugim trajanjem. Služi se na sobnoj, ili maksimalno rashlađena do podrumske temperature. Najčešće se servira kao aperitiv, a može se poslužiti i na kraju obroka.