Dodatne informacije
Berba | 7 god odlezala u hrastovom buretu |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Zlatiborski Okrug |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 42% |
Zapremina | 0.70l |
Din.2,720.00
Od sorti šljive Trnovača, Požegača i Crvena ranka, sa blagih padina okoline Kosjerića. Šljive se gaje u organskim voćnjacima na visinama 500-900 m.
Berba | 7 god odlezala u hrastovom buretu |
---|---|
Zemlja poreka | Srbija |
Regija | Zlatiborski Okrug |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 42% |
Zapremina | 0.70l |
Ova rakija od dunje negovana je u manastiru Kovilj iz 13. veka.
Zreli plodovi dunje se melju i fermentacijom se dobija proizvod koji se peče i sazreva u buradima od hrastovine.
Dunju koja je pred vama odlikuje zlatno žuta boja, sa intenzivnim voćnim mirisom i ukusom dunje. Ukus je pun, kompleksan, uravnotežen i osvežavajuć, duge i tople završnice.
IMPERIAN Vilijamovka proizvedena od ručno branih plodova kruške Vilijamovke, precizno vođenim tehnološkim postupcima, sa ciljem da se neodoljivi miris ove kruške prenese u ovaj nesvakidašnji proizvod.
Konzumira se blago rashlađena na temperaturi od 16-18 C, kao aperitivno ili dižestivno piće. Idealan je pratilac voćnih kolača.
Blaga šljivovica, prepečenica obogaćena prvoklasnim medom i propolisom. Zbog sleganja propolisa, OBAVEZNO JE PROMUĆKATI, kako bi se dobio ujednačen ukus. Rakija sa dodatkom meda pripada najstarijoj tradiciji obogaćivanja rakije na našim prostorima, čime se dobijalo piće koje leči, okrepljuje i bodri.