Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Užice |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.1,850.00
Rakija Zlatna dolina odavno je sinonim za vrhunsku rakiju.
Da bismo za neku rakiju rekli da je dobra ona mora da potiče od kvalitetnog voća.
Upravo je to slučaj sa ovom šljivovicom koja je nastala od najboljih rakijskih sorti, korišćenjem vrhunske, tradicionalne tehnologije.
Nakon što se dve godine družila sa hrastom, rakija je flaširana u ekskluzivne boce zbog čega može da se pohvali čistim mirisom i svežinom koja pleni.
Rakija je bistre i dopadljive zelenkaste boje, sa svetlom maslinasto-zelenom refleksijom.
Ukus je pun, harmoničan, izbalansirane kiseline… Pitka i blaga.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Užice |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Lozovača crna tamjanika je proizvedena od grožđa crne tamjanike. Ovo je jedinstvena muskatna delikatesna lozova rakija sa veoma izraženim mirisom tamjanike. Veoma je prijatna i pitka što se postiže pažljivom i laganom dvostrukom destilacijom i odležavanjem u inertnim sudovima u trajanju od dve godine.
Rakija spada u plemenita alkoholna pića i duboko je protkana kroz istoriju i tradiciju Srbije.
U ovo ćete se uveriti onog trenutka kada probate kajsijevaču manastira Kovilj.
Jer upravo tu priču priča rakija koja je negovana u manastiru starom nekoliko vekova.
Rakija je odležala u buradima skoro tri godine čime je dobijen smiren i zaokružen miris i ukus.
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.