Dodatne informacije
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Užice |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Din.1,850.00
Rakija Zlatna dolina odavno je sinonim za vrhunsku rakiju.
Da bismo za neku rakiju rekli da je dobra ona mora da potiče od kvalitetnog voća.
Upravo je to slučaj sa ovom šljivovicom koja je nastala od najboljih rakijskih sorti, korišćenjem vrhunske, tradicionalne tehnologije.
Nakon što se dve godine družila sa hrastom, rakija je flaširana u ekskluzivne boce zbog čega može da se pohvali čistim mirisom i svežinom koja pleni.
Rakija je bistre i dopadljive zelenkaste boje, sa svetlom maslinasto-zelenom refleksijom.
Ukus je pun, harmoničan, izbalansirane kiseline… Pitka i blaga.
Zemlja poreka | Srbija |
---|---|
Regija | Užice |
Vrsta | Rakija |
Sorta | Šljiva |
Procenat alkohola | 40% |
Zapremina | 0.70l |
Ova rakija od dunje negovana je u manastiru Kovilj iz 13. veka.
Zreli plodovi dunje se melju i fermentacijom se dobija proizvod koji se peče i sazreva u buradima od hrastovine.
Dunju koja je pred vama odlikuje zlatno žuta boja, sa intenzivnim voćnim mirisom i ukusom dunje. Ukus je pun, kompleksan, uravnotežen i osvežavajuć, duge i tople završnice.
Manastir Kovilj Zeleni Orah – u narodu poznatiji kao liker Orahovača proizvodi se od plodova oraha dok je plod još uvek zelen. Orahovača je tradicionalan proizvod sa ovih prostora, sa posebnim i autentičnim organoleptičkim karakteristikama.
Najčešće se konzumira nakon jela uz suve kolače. Sasvim lepo prija i kada se pije čist blago rashlađen.
Mišljenja smo da bi domaći koktel majstori mogli značajno da utiču na popularizaciju orahovače kao dodatka koktelima.
Pažljivim odabirom najzrelijih, aromatičnih plodova dunje, proizveli smo voćnu rakiju jedinstvenog sortnog mirisa. Plodovi se ostavljaju na stablu dok ne postignu punu zrelost, kako bi se nivo šećera povisio, a potom se stavljaju u masu za destilaciju. Dobijena procesom kontrolisane fermentacije i duple destilacije, Hubert Dunja odiše čistoćom ukusa i vrhunskim kvalitetom.