Specijal
-
Jeremić Kanon Superior
Din.3,900.00Odnos merloa i kabernea zavisi od godine berbe, odnosno pojedinačnih kvaliteta iz specifičnosti berbe. Vina odležavaju u drvenim burićima od 225 l, kao i u drvenim bačvama od 5000 l. Visok sadržaj ekstrakta, tanina u okviru prikladnih parametara za dugo odležavanje daju dugovečnost ovom vinu. U bogatstvu mirisa i čitave strukture vina prepliću se razni mirisi poput šumskih borovnica, prezrelih trešanja, koje prema individualnom trenutku konzumacije preovladavaju u zapažanjima.
Kanon je idealni predstavnik arhivskog vina, čija će puna vrednost tek vremenom doći do izražaja.
-
Jović Dionizije
Din.2,800.00Odležavanje 24 meseca u novim baricima od srpskog i francuskog hrasta. Vinifikacija u inoksu. Ova moćna i ekstraktivna kupaža Vranca i Cabrnet Sauvignona tamne rubin crvene boje odiše dubokim mirisima crnog bobičastog voća, vanile i suvih šljiva. U ustima odaje utisak punoće, snažnih je kiselih i primetnih, ali zaobljenih tanina. Veoma je sočno i slojevito vino sa dobrom začinsko-voćnom završnicom.
-
Kamnik Terroir Vranec (Grand reserve) 2012.
Din.15,000.00Suvo crveno vino proizvedeno 100% od Vranec sorti groždja koje su deliemično ostavljene da se osuše na lozi.Gustina je tipična za ovu sortu,ima odličnu živost i lep viskozitet.Prosec starenja 28meseci u novim američkim hrastovim baricima osigurava dobijanje izuzetnu punoću i intezivan ukus džema crvenih bobica sa dugim i upornim čokoladnim završetkom.
-
Kamnik Terroir Vranec (Grand reserve) 2013.
Din.12,000.00Suvo crveno vino proizvedeno 100% od Vranec sorti groždja koje su deliemično ostavljene da se osuše na lozi.Gustina je tipična za ovu sortu,ima odličnu živost i lep viskozitet.Prosec starenja 28meseci u novim američkim hrastovim baricima osigurava dobijanje izuzetnu punoću i intezivan ukus džema crvenih bobica sa dugim i upornim čokoladnim završetkom.
-
Matalj Kremen Kamen
Din.10,450.00Kremen Kamen je uvek zagasito rubin boje, slabije pokretljiv i viskozan u čaši. Kako je grožđe u fenolno idealnom stanju, postfermentativna maceracija je mogla duže da traje da bismo na ovaj način još više učvrstili strukturu vina. Nakon 3 nedelje maceracije i nakon malolaktike, vino odležava u pažljivo selekcionisanim novim buradima od Francuskog hrasta sa pažljivo odabranim nivoima tostiranja. Nakon 12 meseci vino je kupažirano i napunjeno u boce.
Voćnost, kiselina, taninska struktura i veoma dobra integrisana komponenta hrasta čine ovo vino dugotrajnim u nknadnom ukusu.