Prodavnica
-
Kovačević Aurelius
Din.1,380.00Vino je tamno crvene boje guste teksture, odležalo u hrastovim buradima. Postignut je bogat voćni karaktersa skladnim mirisom i ukusom. Prepoznatljiv je po elegantnim aromama šumskog voća, zrelih trešanja i šljiva, kao i po sočnim taninima, snažnoj strukturi i veoma bogatom ukusu, baršunaste teksture.
-
Kovačević S Edicija Aurelius
Din.2,500.00Duboko obojeno, rubin crvene boje. Višeslojnog, mesnatog mirisa sa snažnim voćnim i začinskim karakterom: višnje u čokoladi, borovnice, džem od kupina, kutija sa olovkama i pečena kafa. Na jeziku sočno, puno, snažnih tanina i čvrste strukture. Tu je i fina voćna svežina, koja nosi moćnu završnicu u kojoj dominiraju arome zrelih trešanja i džema od crnog voća, uz začinske note kakaoa i karanfilića.
-
Lastar Pinot Noir
Din.1,520.00Ako bismo morali da opišemo Pinot noir Lastar jednom rečju, onda bi ta reč sasvim sigurno bila elegancija. Ne želimo da odustanemo od tipičnih sortnih karakteristika ove sorte i zato se trudimo, ma koliko to čudno zvučalo, da Pinot noir zaista bude Pinot noir. Arome jagode, trešnje, šumskog tla, svežeg mesa i gljiva su uočljive, kao i svetla rubin boja sa nijansama lukovine. Na nepcima je izražena elegancija i odličan balans tanina i kiselina.
-
Matalj Kremen
Din.1,650.00Arome šljiva, crne ribizle, eukaliptusa, lista duvana i kafe su dominantne, i tek će se razvijati daljim odležavanjem. Sadržaj tanina je visok, ali kvalitet je izvanredan, pa su oni mekani i u odličnom balansu sa kiselinama. Ukus vina je čist, voćan i veoma dugotrajan.
-
Matalj Kremen Kamen
Din.9,000.00Kremen Kamen je uvek zagasito rubin boje, slabije pokretljiv i viskozan u čaši. Kako je grožđe u fenolno idealnom stanju, postfermentativna maceracija je mogla duže da traje da bismo na ovaj način još više učvrstili strukturu vina. Nakon 3 nedelje maceracije i nakon malolaktike, vino odležava u pažljivo selekcionisanim novim buradima od Francuskog hrasta sa pažljivo odabranim nivoima tostiranja. Nakon 12 meseci vino je kupažirano i napunjeno u boce.
Voćnost, kiselina, taninska struktura i veoma dobra integrisana komponenta hrasta čine ovo vino dugotrajnim u nknadnom ukusu. -
Milosavljević Cabernet Sauvignon
Din.1,130.00Milosavljević Cabernet Sauvignon je francuskog porekla, grozd je srednji ili mali. Vino nastalo u ekološkoj sredini, strogo kontrolisanom prinosu po najsavremenijoj tehnologiji. Intezivne rubin boje sa prelazom u ljubičastu, voćnog je karaktera, raskošne arome na šumsko voće, borovnicu i kupinu. Zaokruženo, harmoničnog ukusa sa dugom završnicom. Odlično ide uz sve vrste mesa a naročito roštilj i pečenja kao i uz čokoladne deserte. Servirati ga na 16 – 18 C.
-
Milosavljević Cabernet Sauvignon Barrique
Din.1,430.00Milosavljević Cabernet Sauvignon Barrique se dobija od sorte grožđa Cabernet Sauvignon, poreklom iz Francuske. Iz sopstvenog zasada od pažljivo biranog grožđa proizvedeno je vino tamno crvene boje. Sortnog mirisa na šumsko voće, prženu kafu, listove duvana sa primesama vanile koju dobija iz srpskog hrasta, mekih prijatnih tanina a završnica veoma prijatna i duga. Idealno uz sve vrste mesa, pršute, jake paste i pite sa mesom, prasetinu, jagnjetinu, gulaše od divljači, pikantne kobasice, pečene bifteke i zrele sireve. Obavezno ga dekantirati i servirati na temperaturi od 16 – 18 C.
-
Milosavljević Merlot
Din.1,430.00Merlot je poreklom iz francuske ima manje tanina, odležalo u barik buradima od srpskog hrasta 12 meseci, sorta pogodna za kupažiranje. Tamno rubin crvene boje. Vino je meko,pitko,voćno sa prijatnim taninima, duge završnice. Odlično ide uz sve vrste mesa a najbolje je uz jagnjetinu, divljač, biftek, jače sireve i čokoladne deserte. Dekantirati i servirati ga na temperaturi od 18 – 20 C.
-
Milosavljević Prokupac
Din.1,130.00Prokupac je stara domaća sorta poznata još pod imenom rskavac, kameničarka i crnaka. Grozd je srednje do krupne veličine, tamno je rubin crvene boje. Ima ukus arome trešnje, kupine, ribizle, šumskog voća. Vino je voćno, zaokruženo, harmonično sa srednjom završnicom. Preporučuje se uz sva crvena mesa, mesa sa roštilja, mesa divljači, pečenja naročito uz srpsku kuhinju koju služe u etno restoranima ali i uz rečnu i morsku ribu. Lepo je uz orasnice, voćne i čokoladne deserte. Servirati ga na temperaturi od 16 – 18 C.
-
Milosavljević Shiraz
Din.1,430.00Shiraz je vrlo stara sorta vodi poreklo iz Persije iz 5000 godina starog grada Shiraz, odomaćila se u francuskoj niz dolini Rone. Vino je tamno ljubičaste boje, aroma ovog vina se poznaje po tragovima crnog bibera, dudinja, crne ribizle, šumskog voća i lovora. U ustima je mekan harmoničan sa finim voćnim kiselinama i srednjom završnicom. Vino je elegatno i ide uz jela srednje teksture internacionalne kuhinje. Najbolje je uz pečenu ćuretinu, gusku, patku, meso i povrće sa roštilja, kuvana jela sa mesom, meso od divljači. Najbolje je servirano na 18 – 20 C.
-
Radovanovic Cabernet Sauvignon Franc
Din.1,650.00Osamnaest meseci odležavanja ovog vina u drvenim barik buradima rezultiralo je velikom kompleksnošću i snagom.Intenzivne rubincrvene boje sa blagim, svetlocrvenim odsjajem. U zrelom, intenzivnom i kompleksnom mirisu naglašene su arome kupine, zrele višnje i crne trešnje, maline, herbalni i začinski tonovi, na koje se nadovezuju note vanile i tosta. Puno i snažno vino, u kojem note višnje, borovnice, trešnje, crne ribizle, vanile i crne čokolade stvaraju karakteran ukus. Jaka taninska struktura čini ga robusnim, dok se u intenzivnoj završnici iskazuje njegov pun potencijal i zaokruženost.